De muziek van Italiaanse koffie

Dat koffie in het algemeen een geliefde drank is, hoeft geen betoog meer. Dat de Italiaanse koffie door velen als de lekkerste van allemaal wordt beschouwd, ook niet. Italia Magia heeft er al enkele artikels aan gewijd. Zo ging een van de eerste verhalen die we enkele jaren geleden publiceerden over de “hangende koffie van Napels” die inmiddels overal bekend is geworden en is omgedoopt tot “uitgestelde” koffie. Later hadden we het over de kunstige cappuccino die in Italië uitsluitend gedronken wordt bij het ontbijt en onlangs beschreef ik hoe je bij een Italiaan thuis koffie geserveerd krijgt.

Op Facebook verscheen vanochtend een bericht van het NRC-Handelsblad met de titel “Krachtig en robuust. luister naar het geluid van koffie“. Vanzelfsprekend nieuwsgierig, open ik dat en bekijk ik het filmpje. En wat zie ik? Het opgenomen geluid is onmiskenbaar dat van een Italiaanse koffie!

Dankzij Diego Stocco, een in 1976 in Rovigo geboren Italiaanse geluidspecialist, die heel wat bekende muziekstukken voor films en videogames op zijn naam heeft staan, weten we nu dat Italiaanse koffie niet alleen lekker is, maar dat het zetten ervan ook “muziek voor de oren” is.

(Met dank aan Marijke Mayer voor haar ochtendbericht in de Koffiepraathoek!)

Over Frauke G.Joris

Vertaler en tekstschrijver Italiaans - Nederlands
Dit bericht is geplaatst in Italië van binnen en getagd , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie