Een nieuw meesterwerk over Rome

La Grande BellezzaRome is en blijft een van de mooiste steden ter wereld. De stad was al vaak het decor van allerlei films, van Roma en La Dolce Vita van Federico Fellini tot To Rome with Love van Woody Allen. Daarbij komt nu La Grande Bellezza, de nieuwe film van Paolo Sorrentino, die vanaf eind 2013 in de filmzalen loopt.

Zomer in Rome. De stad is even verleidelijk als onverschillig. De cynische, getormenteerde schrijver-journalist Jep Gambardella is 65, maar fladdert nog altijd heen en weer tussen de cultuurwereld en het mondaine leven in Rome. Hij schuimt nog steeds alle feestjes af, wordt bejubeld en aanbeden. En soms geeft hij zelf ook feestjes, in zijn appartement met uitzicht op het Colosseum. Daar speelt zich “de komedie van het niets” af.

Regisseur Paolo Sorrentino is bekend van films zoals Le conseguenze dell’amore (2004) en Il Divo (2008). La Grande Bellezza, met in de hoofdrol een schitterende Toni Servillo, wordt door Italiaanse critici nu al beschouwd als de nieuwe Dolce Vita. De Nederlandse Filmkrant schreef over deze film: “Sorrentino’s La Grande Bellezza is een dronken, gulle, swingende, extravagante, zichzelf tackelende reis naar het einde van de nacht over ouder worden, weemoed en de schitterende, holle pretenties waarmee we ons onderweg daarheen wapenen.”

Kort interview met Paolo Sorrentino (in italiano).

Dit bericht is geplaatst in Italië van buiten en getagd , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie